Schuin
Sluit deze modal

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

Dank je wel! Je mail is succesvol verstuurd. Oopps, foutje. Mail ons even, duiken wij er gelijk in.

Geef je hersenen een creativiteitsboost met deze 5 simpele houdingen

Geschreven op 12 februari 2013 • 0 reacties

Onze gedachten communiceren op allerlei manieren met ons lichaam. Maar wist je dat het andersom ook geldt? Deze 5 Simpele houdingen stimuleren je brein om creatief te denken. Direct uitvoerbaar!

1. Ga letterlijk naast een doos zitten

Outside the box denken is 1, maar wat dacht je van er letterlijk buiten gaan zitten. Pak een grote doos en ga er naast zitten. Het blijkt te werken als magie, deze eenvoudige manipulatie van je hersenen. Mensen die letterlijk naast een doos zitten komen met meer ideeën.

2. Til eerst je ene hand op, daarna je andere

Creatieve ideeën ontstaan vaak wanneer je 2 gedachten die niets met elkaar te maken lijken te hebben bij elkaar brengt. Pak dat eens letterlijk aan. Terwijl je een probleem probeert op te lossen til je fysiek eerst je ene hand omhoog om en daarna je andere hand. Je lichaam geeft seintjes naar je hersenen om het probleem letterlijk van 2 kanten te bekijken.

3. Wandel een beetje rond

Geen doos voorhanden? Wandel dan willekeurig wat rond. Maar niet in een vierkant. Je blijkt meer ideeën te genereren wanneer je lekker rondloopt, meer dan wanneer je dat niet doet of wanneer je in een vierkant loopt.

4. Speel met stapels kaarten

Creatieve ideeën komen in de meeste gevallen niet zomaar als een wondertje uit de lucht vallen. Je moet je kennis en vaardigheden op een probleem loslaten en zorgen dat één en één twee wordt. Pak twee stapels kaarten en maak hier tijdens je denkproces 1 stapel van. Mensen die dat deden kwamen met betere ideeën dan de mensen die gewoon wat speelden met 1 stapel kaarten.

5. Ga liggen

Ga liggen. Easy as that. Onderzoek toont aan dat het helpt voor je creativiteit. Schijnt ook dat je liggend beter anagrammen oplost dan zittend. Have fun!

En, werkt het?

Deze wijze inzichten hebben wij gelezen op Psyblog.

0 Reacties

Jouw Reactie