Schuin
Sluit deze modal

Stuur deze pagina door naar een vriend(in)

Dank je wel! Je mail is succesvol verstuurd. Oopps, foutje. Mail ons even, duiken wij er gelijk in.

Generatie Y en het nieuwe werken

Geschreven op 3 augustus 2011 • 4 reacties

Steeds vaker hoor je over generatie Y; dat is de generatie die nu rond de dertig is. Ze zijn gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing en willen tegelijkertijd verbondenheid en een zinvolle bijdrage aan de maatschappij leveren. Volgens Evelyn Prinsen is het een bijzondere groep mensen met veel potentie, mits zij “in contact staan met hun eigen diepste verlangens.”

Vrijheid en verbinding

Generatie Y wil niet belemmerd worden in haar keuzes; de vrijheid om je eigen ding te doen zeg maar. Maar de huidige twintigers en dertigers willen zich ook steeds vaker weer verbinden, je ding moet dus een bijdrage leveren aan de maatschappij als geheel. Een derde opmerkelijk kenmerk is volgens Evelyn Prinsen hun grenzeloze optimisme en het feit dat ze weinig waarde hechten aan gezag en autoriteit. Wat ons betreft: check, check, check.

Intrinsieke motivatie

Het is niet verwonderlijk dat juist onder deze generatie het zogenoemde ‘Nieuwe Werken’ de kop opsteekt. Maar gelukkig niet alleen de mensen uit generatie Y, grofweg geboren tussen 1976 en 2000, realiseren zich dat de drang naar vrijheid en intrinsieke motivatie niet te stoppen is. Veel bedrijven betalen hun medewerkers voor de tijd die je op je stoel zit. Je gaat van negen tot vijf naar je werk en als je terug bent mag je weer lol maken. Zonde, want het gaat ten koste van veel creativiteit. En een boel andere dingen.

Het Nieuwe Werken

Microsoft beschrijft Het Nieuwe Werken als een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. “In het Nieuwe Werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor voelen mensen zich prettiger. En wordt de organisatie productiever.” Volgens Jacques de Smit vereist Het Nieuwe Werken een nieuwe manier van organiseren en kent het geen traditionele gezagsverhoudingen, minder regeltjes en zeker minder procedures.

Nieuwe Werkers gelukkiger?

Jessica Stillman schrijft in haar artikel dat mensen die vrij zijn om te werken waar ze willen gelukkiger zijn met hun werk. Maar waarom is dit? De kritische mensen onder ons kunnen namelijk ook genoeg nadelen noemen. Bijvoorbeeld het feit dat je minder face to face contact met je collega’s. Maar oef, de onderzoekers ontdekten dat we onze collega’s juist leuker vinden wanneer we ze minder zien.

Alles in de cloud

De internetcloud, die ervoor zorgt dat je via internet bij al je bestanden, mails of muziek kan maakt het mogelijk om flexibel en thuis te werken. Onze Esther is daar een mooi voorbeeld van: zij werkt van de drie dagen twee dagen thuis. Of Stefan, die stad en land(en) afreist voor zijn werk. Informatie lokaal opslaan is achterhaald, cloudy internet is de toekomst. En ook al het heden trouwens. Vinden wij niet alleen hoor, het staat ook in het artikel ‘Internetting is getting cloudy’. Amazon Cloud Drive, Google Music Beta (Cloud) en Apple iCloud zijn hot. Initiatieven die je bevrijden van een lokale opslagplaats voor je muziek, films of bestanden. Je zet de content op cloud servers, die je vanaf iedere willekeurige plek kunt bereiken zolang je maar een internetverbinding hebt.

Bedrijfscultuur prio nummer 1

Bij Concept7 hebben we eigenlijk alles in de cloud. Google Docs, Highrise, Gmail, WeTranfer, you name it. Het is de ware kracht van internet, dat clouding. Alle C7 collega’s kunnen in principe vanaf iedere plek werken. Maar de ware kracht achter Het Nieuwe Werken, is je bedrijfscultuur. Althans dat denken wij. Het creëren van een cultuur waarin iedereen zich goed, vertrouwd en happy voelt, dat moet je main focus zijn. De echte kracht van Het Nieuwe Werken zit ‘m erin dat je doet wat je leuk vindt. En dat betekent een juiste balans vinden in alles.

Wat is jouw ervaring met Het Nieuwe Werken?

4 Reacties

Bastiaan Amsing
Woensdag 3 augustus 2011, 15:56u

Helemaal mee eens! top artikel...
Al is het niet altijd gemakkelijk om een sfeer en een setting te creeren waar mensen goed floreren, wij zijn nu met 7 bijna 8 mensen en veel werken ook al thuis. Moeilijkst is om ook goed de geldstromen in de gaten te houden. Zin in de toekomst! Mooie dingen maken..

Stefan Wobben
Woensdag 3 augustus 2011, 17:31u

Afgelopen jaar ben ik ontzettend veel aan het reizen geweest en bij Concept7 doen we alles online. Ik kan bij alle projecten via basecamp, blijft op de hoogte van wat er gebeurt via yammer en heb inzicht in onze prestaties via google docs. Als ik maar wifi heb kan ik aan het werk. Moet zeggen bevalt me prima :)

Michel Tel
Woensdag 3 augustus 2011, 17:42u

Goed artikel Stefan! Volledig mee eens.

Anita Hazekamp Treß
Donderdag 4 augustus 2011, 10:54u

Wij werken al 12 jaar vanuit Zweden voor opdrachtgevers in Nederland , Duitsland, Zweden en USA.
Ichat, Skype, eMail, webinars en... als het echt nodig is persoonlijk contact hier op onze prachtige locatie of bij de opdrachtgever.

Wij, als pioniers van het nieuwe werken, vinden het een manier van werken waarbij we efficiënter en creatiever kunnen zijn.

Jouw Reactie