Terug naar overzicht

Concept

Je hebt een idee. Maar hoe zorg je dat je idee realiteit wordt? En hoe zorg je dat je idee een succes wordt? Wij helpen je met het uitdenken van je product of dienst, en toetsing bij je (potentiële) klanten.

Hoe doen we dat?

Het is verleidelijk om direct een oplossing uit te werken. Alleen is dat wel de beste oplossing? Om te bepalen wat de beste oplossing is moeten we je organisatie eerst leren kennen, en uiteraard ook je (potentiële) klanten. Hiervoor gebruiken we workshops en interviews.

Daarna stellen we de ontwerpuitdaging vast: wat is dé uitdaging die we moeten oplossen om meerwaarde te bieden aan (potentiële) klanten? Zodra de ontwerpuitdaging helder is verkennen we samen met jou en je team meerdere conceptrichtingen. Daarna bepalen en testen we welke de meeste kans van slagen heeft.

Het ontwikkelen van een concept kan best hectisch zijn, daarom is nauwe samenwerking heel belangrijk. We werken bij voorkeur samen in dezelfde ruimte, en het liefst in sprints (een afgebakende hoeveelheid tijd) om focus te houden.

Wat krijg je aan het einde van een conceptsprint?

Een oplossingsrichting voor je nieuwe product of dienst, getoetst bij je (potentiële) klanten. In het concept borgen we onder andere de conceptgedachte, jouw doelgroepen, de customer journeys, user stories en ontwerp principes.

Dit is het fundament voor verdere uitwerking tot in de kleinste details als vervolgstap: zelf of samen met ons in een ontwerpsprint.

Klinkt een concept nog wat abstract? Misschien helpt het voorbeeld hieronder om het wat concreter te maken.

Voorbeeldconcept: het concept voor Noorderpoort

Voor Noorderpoort (één van de grootste ROC’s in Noord Nederland) ontwierpen we de nieuwe website. We startten met een conceptfase.

Eén van de belangrijkste inzichten uit interviews die we hielden met de doelgroep was: “Wat een aankomend student op dit moment gaat doen is belangrijker dan het beroep dat hij of zij over 4 jaar kan gaan uitoefenen.”

Uit alle informatie die we haalden uit workshops en interviews kristalliseerden we het concept voor de nieuwe website:

  • “Noorderpoort geeft een waarheidsgetrouw beeld van de inhoud en sfeer van je opleiding. Zo weet je altijd waar je aan toe bent, en bepaal je of een opleiding bij je past.”
  • Het concept had uiteindelijk invloed op de de hele site: van informatievoorziening, navigatie, grafisch ontwerp, tekst tot aan fotografie. En met succes!

Waarom zou ik voor Concept7 kiezen?

Omdat het woord concept in onze naam zit. Geen goede reden? Ok. We hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen van concepten. Van startups tot bestaande bedrijven. Ervaring met concepten voor websites, processen, blogs, en werkwijzen.

Daarnaast zijn we nuchter, en houden we van doen.

Marc Groothelm

Directeur

marc@concept7.nl 0621515527

Geintereseerd om met ons een Concept te doen? Of heb je vragen? Neem contact op met Marc Groothelm.

Bekijk ook

Bedrijfsstrategie

Wat is je stip op de horizon? Wij helpen je met een innovatieve- en klantgerichte langetermijnstrategie. We kijken naar jouw markt, bedrijf en klanten en doen onderzoek waar nodig. Je (aangepaste) strategie vertalen we samen naar een plan op hoofdlijnen voor de komende 5 jaar, en een roadmap met concrete projecten voor het komende jaar. Zo kun je direct aan de slag om je doelen te halen.

Lees meer over Bedrijfsstrategie

Concept

Van idee naar succesvol product of dienst. Samen werken we jouw idee uit, in een onderbouwd en getoetst concept. Voor het vaststellen van het concept bepalen we onder andere de conceptgedachte, jouw doelgroepen, de customer journeys, user stories en ontwerp principes. Hiermee heb je een solide, getoetste basis voor verdere uitwerking in detail.

Lees meer over Concept

Ontwerp

Voor ontwerpen stropen we onze mouwen op en werken we uit. We schetsen, prototypen en ontwerpen. We ontwerpen voor alle apparaten: van mobiel tot breedbeeldmonitor. Ook houden we rekening met wat technisch kan en zorgen we voor een vlekkeloze overdracht naar techniek.

Lees meer over Ontwerp

Terug naar overzicht